Site Overlay

Om arrangørene

Overhalla IL – friidrett

Overhalla idrettslag er et fleridrettslag som ble stiftet i 1903. Klubben hadde aller først friidrett, ski og turn på programmet. Friidretten har i mer enn hundre år vært en viktig idrett, med jevn og god aktivitet, i Overhalla. 

Tidlig på 1980-tallet besluttet Overhalla IL og Overhalla kommune i fellesskap å bygge nytt idrettsanlegg på Svenningmoen, like ved Overhalla barne- og ungdomsskole. Idrettsanlegget ble bygget i løpet av et lite tiår med idrettshallen / samfunnshuset Gimle, friidrettsanlegg med fast dekke og gressbane i midten dessuten en grusbane og en treningsbane med gress. Grusbanen er i dag bebygd, mens den gamle gressbanen har fått kunstgress. 

Denne satsinga medførte et kraftig løft for idretten generelt, og ikke minst for friidretten. Klubben bestemte seg for å være offensiv på arrangementsfronten. Junior-NM 1990 ble en milepæl for laget, og siden har klubben regelmessig vært arrangør av nasjonale mesterskap: Mangekamp i 1994 og 2008, Junior-NM i 1990 og 2013 (klubben søker junior-NM også i 2023), hoved-NM i 1997, UM i 1996, 2003 og 2018. Dessuten arrangerte naboklubben Namsen FIF veteranmesterskapet på Svenningmoen i 1993.

Det har alltid vært friidrettsaktivitet i Overhalla IL, selv om oppslutning og nivå har variert. På slutten av 1940-tallet og begynnelsen av 1950-tallet var brødrene Haugum sterkt framme også nasjonalt, med Håkons NM-gull i femkamp som prikken over i-en. Jon Grydeland, Modolf Viken, Valborg Tømmerås, Kåre Skarland, Alf Hildrum og Sonja Saugen var sterke utøvere på 1960- og 70-tallet. Så kom Sindre Ryan som var fast på landslaget på 80-tallet. «Stall Skarland» på slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet hevdet seg sterkt med utøvere som Jan Kåre og Eskil Skarland, Lars Jørgen Rygh, Jørgen Mørkved og Hege Dahl med flere.

Tidlig på 2000-tallet kom en ny gjeng med blant annet Olav Opdal, Erlend Angelo, Marius Klykken og Pål Morten Skaret – før en ny «stall Skarland» ble etablert med Eskil som hovedtrener og bror Jan Kåre og far Kåre fortsatt i aktive roller på treningsfeltet. Utøvere på rekke og rad har hevdet seg på topp i Ungdomsmesterskapet – Fredrik Gerhardsen Øvereng har nådd aller lengst ved å være i tetsjiktet på 400-meter i Norge med flere norske mesterskap, EYOF og EM U20 og landslagsdeltakelser. Men også med nasjonale topper i ungdomsklassene som tredje generasjon Skarland i søskentrioen Kine, Kaja og Sander, Iver Strand Øvereng, Annette Sagmo, Mathias Wester, Kristian S. Himo, Ellen og Jørgen Homstad, Silje Sagvik, Emma og Ådne Galguften – og de siste års stjerneskudd med deltakelse i U18-EM 2022 og EYOF i 2023; Even Elias Grannes Pedersen.

Overhalla IL har satset aktivt på å ha et prima friidrettsanlegg på Svenningmoen, rigget for de nasjonale mesterskapene, på å arrangere jevnlig for å ivareta friidrettsinteresse og kompetanse – og bred og god aktivitet der utvikling er i fokus. Friidretten skal være en arena for de mange, samtidig som idretten skal by på muligheter for å nå langt – hvis du vil!

Vi er glade for at vår arrangementskompetanse også er attraktiv og at Steinkjer FIK ønsket å gjennomføre NM innendørs 2024 sammen med oss som likeverdig arrangør!

Ragnar Prestvik, leder Overhalla IL friidrett

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Foodoholic by Catch Themes